Nadat ik al enkele malen de cursussen Excel Basis, Excel Verder dan de Basis, Excel voor Gevorderden en Power BI Basis had gegeven, was vandaag de aftrap voor de cursus Excel VBA Basis.

Helaas wat afmeldingen waardoor het een privé-cursus werd.

Maar de sfeer was daarom zeker niet minder gezellig. De geluksvogel was erg leergierig en stelde vragen voor een hele groep, wat mij ook scherp hield.

We hebben een macro opgenomen en aangepast, ik heb het VBA-scherm uitgelegd, een macro-knop gemaakt, de lus/loop FOR met NEXT geoefend, de combinatie IF en END IF toegepast, lekker geluncht en koffie gedronken, door een casus automatisch draaitabellen vernieuwen heen geworsteld met events (dat zijn macro’s die automatisch starten), een inhoudsopgaven van alle tabbladen in een bestand gemaakt (en er voor gezorgd dat als je op een cel klikt, je ook naar het desbetreffende tabblad gaat) en verder nog vele zijstapjes gemaakt.

De cursist is met een vracht aan handige VBA-weetjes huiswaarts gekeerd en zag al vele mogelijkheden om zaken te gaan automatiseren en daardoor veel tijd (en zweetdruppels) te besparen.

Al met al weer een fijne dag om op terug te krijgen en ik ben zeker van plan om een tweede VBA-training in te gaan plannen!!