Vandaag een rondje Nederland gemaakt. Eerst ’s ochtends op bezoek bij een uitvaartonderneemster in Gelderland die niet overweg kon met de specifiek voor haar branche gemaakte software. Ben nu bezig om alles naar haar wensen te bouwen in Excel, inclusief bijvoorbeeld het automatisch aanmaken en mailen van diverse aanvraag-/bestelformulieren (PDF). Ze is al heel blij met de voorlopige resultaten, dus ik ook!

Vervolgens naar een bedrijf in Zuid-Holland, actief op HRM-gebied. Na eerst wat contact via de mail te hebben gehad, nu haar wensen en mijn bevindingen en suggesties besproken. Moet uiteindelijk een HRM-dashboard worden, wat uiteraard ook zal gaan lukken!

En tussendoor nog een mail gekregen van een oud-collega in Noord-Holland met de vraag of ik hem kon helpen bij het uniformeren van zo’n 6.000 (internationale) telefoonnummers die nu nog ongestructureerd (geen eenduidige systematiek) in het systeem stonden. Op de terugweg daar maar gelijk even langs gegaan en een begin gemaakt. Wordt vervolgd…

En ondertussen ook weer aanmeldingen ontvangen voor de trainingen die ik wekelijks ga geven in Drenthe!