Eerlijk gezegd ben ik een beetje bang als ik geëvalueerd word door cursisten.

Niet omdat ik echt bang ben dat er virtueel met rotte tomaten en eieren naar me wordt gegooid, maar dat ik me kritiek toch wel dreig aan te trekken. Daarom, schijtlijster als ik ben, doe ik dat niet bij standaard cursussen die ik op verschillende niveaus geef zowel op een locatie in Drenthe als via Teams.

Niet alleen ik, maar vele mensen met mij, schijnen zo in elkaar te zitten dat als negen mensen zeggen dat je er vandaag geweldig uitziet, die tiende persoon je dag verpest door te zeggen dat je er niet zo geweldig uitziet vandaag.

Tuurlijk weet ik dat je het nooit voor iedereen perfect naar de zin kan maken. Ik hou van een geintje en een praatje tussendoor om het luchtig te houden zodat je er daarna weer vol tegenaan kan en dat wordt meestal wel erg gewaardeerd, maar door een enkeling wat minder.

Sowieso zit je altijd met een bepaald niveauverschil voor wat betreft de kennis van Excel van de cursisten. Wat ik voor de één te langzaam uitleg, gaat voor de ander weer te snel. Zo moet ik een beetje schipperen om iedereen te vriend te houden. Dus van sommigen kreeg ik de kritiek dat het wel wat vlotter had gemogen. Dat snap ik heel goed en probeer daar bij mijn eigen trainingen op in te spelen door toekomstige cursisten vooraf een test te laten doen bij welke cursus ze in zouden moeten stappen. Maar zoals nu bij de gegeven incompany-trainingen zat iedereeen in dezelfde Teams-klas. Dat is dan ook een verbeterpunt.

Verder liep ik volgens een enkeling tijdens de eerste cursus wat te klooien met Teams, maar moet zeggen dat ik daar ook nu wel handigheid in krijg.

Maar waar ik het meest blij van werd was de volgende recensie:

Wim combineert praktijkvoorbeelden met theoretische voorbeelden. Hij legt soepel zaken uit en neemt de tijd voor de cursisten. Dit doet hij in combinatie met een dosis humor, wat de training ten goede komt. De training van Marnix Jansen niet bijgewoond, maar ik ga ervanuit dat hij, net als Wim, een uitstekende trainer is. Van wat ik gehoord heb, was het een erg nuttige training.