Sinds de uitbraak van de corona-crisis nu pas weer voor de derde keer een cursus op mijn vaste locatie in Drenthe gegeven.

Ik moest ook met mijn tijd meegaan en heb de laatste tijd daardoor ook cursussen gegeven via Teams. In het begin was dat een beetje stuntelen, maar al doende leert men (zelfs ik).

Het was vandaag ook weer erg leuk om te doen. Een hele ontspannen, gezellige sfeer waarbij ik ook af en toe nog wat Excel-tips gaf. ?

Vandaag stond ‘Excel Verder dan de Basis’ op het programma. Het onderwerpen draaitabellen was weer zwaar favoriet. Ik vind het zelf één van de geweldigste functies in Excel en het is redelijk snel onder de knie te krijgen.

Ook een uitstapje gemaakt naar tabellen. Je kunt in Excel een lijst officieel een tabel maken wat de nodige voordelen heeft en die heb ik laten zien.

En ook X.ZOEKEN behandeld. Een geweldige vrij nieuwe functie waardoor je VERT.ZOEKEN en INDEX/VERGELIJKEN niet meer wil gebruiken. Naast de eenvoud in het gebruik ervan (in tegenstelling tot VERT.ZOEKEN en INDEX/VERGELIJKEN) zitten er ook nog wat extra handige mogelijkheden bij.

De lunch was ook heerlijk en niet onbelangrijk. Om kwart voor vijf heb ik de cursisten vriendelijk doch dringend verzocht om eindelijk eens op te stappen, anders zaten ze er nu waarschijnlijk nog met al hun enthousiasme. ?

Heb ik je met bovenstaande warm en/of nieuwsgierig gemaakt of hou je van een heerlijke lunch en onbeperkt koffie en thee drinken, ga dan eens naar de pagina EXCEL-CURSUSSEN en er zit vast wel een cursus voor jou bij.

En voor de snelle beslissers: meld je je aan voor 10 november, dan krijg je ook nog eens 10% korting! (vermeld dan de kortingscode DOEMIJMAAR10%KORTING bij je aanmelding).

Ik werk met groepen van maximaal zes cursisten, dus als je te lang treuzelt loop je de kans dat het uitverkocht is…

Ik hoop je gauw te ontmoeten!