Reviews

sinds februari 2021 hou ik hier mijn reviews bij, zowel van opdrachten als van cursussen.

DNP wilde graag een ‘mail merge’ versturen voor hun komende prijsverhogingen, oftewel honderden mailtjes naar klanten van hen met de prijsverhogingen die per klant per artikel (per PDF) golden als bijlage in de mail. Als Excel-bestanden kreeg ik de huidige en nieuwe prijzen per klant, en ook een lijst met de mailadressen per klant. Dit is allemaal door mij vervolgens vanuit huis voorbereid en in nauw overleg samen met klant stap voor stap gemaakt. Ook nog op eigen initiatief een aantal controles ingebouwd. Op de dag zelf dat de mailtjes verzonden moesten worden, ben ik naar hen toegegaan in Haarlem en alles in goede banen geleid. En wat menig mens nog verbaast, ik heb alles gedaan vanuit Excel! (zowel het aanmaken van de PDF-bestanden als het versturen van de mailtjes zelf).

Op 30 juli 2021 voor het eerst een cursus gegeven in het nieuwe Fletcher Hotel ByZoo in Emmen. Bijzonder fijne accomodatie in het centrum van Emmen. Vandaag maar één cursist voor ‘Verder dan de Basis’, wat hem bijzonder goed was bevallen gelukkig! Omdat hij zelf een gediplomeerd docent is, deed dat mij zeer deugd!

Gevraagd werd of ik hun afschrijvingsstaat kon verbeteren. Ik heb een geheel nieuwe staat gebouwd die heel eenvoudig, gebruiksvriendelijk en betrouwbaar is en gebruiker dwingt om keuzes via dropdown-menu’s te maken waardoor de kans op fouten zeer beperkt is.

In juni en juli heb ik drie middagen via Teams aan negen Young Agium Professionals hun Excel-vaardigheden een boost te geven. Aan hun enthousiasme lag het ook zeker niet. Zeker via Teams doe ik veel moeite om de trainingen interactief te houden. Mede door de vele aanvullende vragen van de cursisten was het verre van een monoloog van mijn kant gelukkig. Vooral het derde deel (de macro’s), en dan voornamelijk mailen vanuit VBA, werd met veel enthousiasme ontvangen!

Voor de afdeling Leerhuis / EPD Academie binnen het ETZ ziekenhuis in Tilburg heb ik twee keer een ochtend cursus Excel gegeven. De eerste keer betrof het de ‘basis’, de tweede keer een stapje hoger met ‘verder dan de basis’. Voor iedereen waren de draaitabellen nieuw, hun leven zal nooit meer hetzelfde zijn nu 😄

Bij Nijdra waren ze elke week weer meer dan een halve dag kwijt om de planning, die ze middels Excel-bestanden van hun klanten kregen, juist in hun ERP-pakket Epicor te krijgen. Bovendien was dit een foutgevoelige klus. Het was een complexe opdracht door vele bijkomende factoren, maar het is me gelukt en Nijdra is me dankbaar dat het nu nog maar een half uurtje per keer kost.

Twee keer richting Zeeuwse grens afgereisd om daar aan een groep voor beginners en aan een groep voor gevorderden een Excel Cursus Incompany te geven. Elke groep kreeg twee keer vier uur training. Dat bevalt vrijwel iedereen beter dan in één keer een cursus van acht uur volgen. Ik was te gast bij Machinefabriek Steketee in/op Stad aan ’t Haringvliet. Onder andere de vrij nieuwe functie X.ZOEKEN uitgelegd. Ook kwamen de draaitabellen aan de beurt, grafieken, SOMMEN.ALS, voorwaardelijke opmaak en nog veel meer moois!

Voor Knehans Adviesgroep uit Eindhoven heb ik hun reeds bestaande kandidatenoverzicht flink verbeterd, beveiligd en uitgebreid, o.a. met automatisch gemailde signaleringen naar betreffende adviseurs. Ook heb ik het voor hun gemakkelijk gemaakt om kandidaat te verplaatsen van het ene naar het andere tabblad. Dit alles via Teams en telefoon besproken met Luuk.

Via Teams heb ik vier enthousiaste groepen met studenten van de Radboud Universiteit het nodige bijgebracht in Excel. Elke groep kreeg twee workshops van drie uur. Het was ook leuk om de leergierigheid te ondervinden middels het stellen van vele (aanvullende) vragen, wat de workshops erg levendig maakte!
Ik heb SENS Retail geholpen met het maken van offertes. Ze deden het tot op heden met veel knippen en plakken en waren per offerte lange tijd bezig. Nu hoeven ze enkel nog wat velden in te vullen (o.a. naam klant, korting en betalingsconditie), de aantallen bij de betreffende artikelen in te vullen en met een druk op de knop komt er een complete, nette offerte in PDF uitrollen. De moeilijkheidsgraad zat hem er in dat in de offerte elk artikel moest worden voorzien van een afbeelding.
Ik heb drie dagdelen lang trainingen Excel Advanced via Teams gegeven aan tien medewerkers van Agium. Vele onderwerpen zijn de revue gepasseerd. Van X.ZOEKEN tot VIND.ALLES en van SOMMEN.ALS tot doelzoeken. Ook veel aandacht besteed aan macro’s (ook wel VBA of Visual Basic genoemd) en natuurlijk ook genoeg moeten improviseren op de vragen van de leergierige groep!
Crown of Holland had een probleem met een Excel-bestand dat ze al jaren gebruikten. Het was namelijk enorm traag geworden en niet meer goed werkbaar daardoor. Uiteindelijk kwam ik erachter dat de voorwaardelijke opmaak de boosdoener was. Daar werd in de formules in vele kolommen de functie AANTAL.ALS gebruikt, wat zeer vertragend werkte. Alle voorwaardelijke opmaak verwijderd en nieuwe voorwaardelijke opbouw (die niet vertragend werkt) ingebouwd.
Verzorgen van cursussen op diverse niveaus. Zowel op mijn cursuslocatie in Drenthe, maar ook bij Apex in hun showroom in Emmen en daar in combinatie met Teams. Ook werden casussen besproken en veel aanvullende informatie meegegeven.

Ammonietstraat 2
7765 BB Weiteveen

Blijf op de hoogte:

Neem contact met mij op