Cursus Excel Expert

Mij wordt wel eens gevraagd of ik ook de cursus Excel Expert geef. Dan moet ik die mensen helaas teleurstellen.

In mijn beleving word je geen expert in iets door simpelweg voor één of twee dagen een cursus te volgen, zelfs niet als je daarvoor ook de cursus Excel voor Gevorderden hebt gevolgd.

Als je alle onderwerpen van de cursus Excel voor Gevorderden beheerst, ben je goed op weg om het eventueel te worden, maar dan is er nog een lange weg te gaan.

Als je 10.000 uur aan iets heeft besteed zou je daar een expert in zijn. Daar geloof ik wel in in dit geval. Maar niet alleen zoveel uur er aan besteden, maar tijdens die reis wel elke keer nieuwe uitdagingen aangaan en daardoor steeds een stukje beter worden.

Met bovenstaande hoop ik je niet ontmoedigd te hebben, maar hopelijk wel een realistische kijk op het leven 🙂